Wel eens op zoek geweest naar een leuk bedrijfsuitje of een restaurant om een lekker hapje te eten? Grote kans dat je wel eens tegen een van de vele Groupon aanbiedingen aan bent gelopen. Groupon is een onderneming die lokale aanbiedingen toont op de website. Op deze manier wil de onderneming lokale bedrijven verbinden met klanten die op zoek zijn naar bijvoorbeeld een hotel, restaurant of ander uitje in een bepaald gebied. Alleen hoe verkoop je als bedrijf iets via Groupon?

Stap 1: Eerste contact

Groupon vraagt je om je bedrijf en aanbod qua uitjes en diensten kenbaar te maken. Dit kan door je aan te melden via de website of door het bedrijf te bellen. Kies voor de optie die voor jezelf het handigst is.

Stap 2: Overleg met een consultant van Groupon

Tijdens het overleg met een Groupon Business Consultant bespreek je samen iedere stap in het verkoopproces. Geef duidelijk je zakelijke doelstellingen aan en op basis daarvan helpt de consultant je met te bepalen hoeveel nieuwe klanten er binnengehaald moeten worden. Zo past de Groupon actie perfect bij je wensen, capaciteit en onderneming.

Stap 3: Voorbereiding eigen onderneming

Breng je team op de hoogte van de actie via Groupon. We raden het hierbij aan om familie en vrienden hierin mee te nemen om de mond-op-mond reclame op gang te brengen. Daarnaast kan het ook erg slim zijn om de Groupon actie voor bijvoorbeeld bedrijfsuitjes te delen op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en Linkedin. Maak iedereen binnen je team en volgers op social media enthousiast over de actie en zorg ervoor dat zij dit delen met de mensen in hun omgeving.

Stap 4: Je campagne online

Wanneer de campagne online staat dan kunnen klanten met je Groupon actie in aanraking komen via onze website, app, nieuwsbrief en affiliate marketing. Door je aan te melden bij het Groupon Merchant Center kun je feedback van klanten bekijken, zien wie deze klanten zijn en hoeveel de klanten hebben uitgegeven buiten de Groupon actie.

Stap 5: Geld verdienen

Klanten geven vaak naast de voucher van Groupon ook meer uit bij een uitje, zoals souvenirs, eten, drinken en andere aanvullende uitgaven. Dit verdien je geheel zelf en hiervan gaat niets naar Groupon. Buiten de direct uitgaven, komen klanten ook vaak terug of vertellen ze mensen in hun omgeving over het uitje en je bedrijf. Zo verdien je op de lange termijn vaak ook extra geld aan je Groupon actie.

Ben je benieuwd naar het promoten van een uitje of evenement via Groupon? Neem dan contact op met de Groupon klantenservice. De medewerkers van Groupon weten precies wat je nodig hebt om je bedrijfsuitjes succesvol te promoten en verkopen.