Op vakantie Frankrijk

Goede sushirestaurants in Parijs

Goede sushirestaurants in Parijs

Geplaatst op

We willen graag er weer op uit. Hopelijk gaat dat de komende maanden weer lukken. Er zijn al behoorlijk veel lijstjes in omloop waarop de lievelingssteden van mensen staan. Daaraan vastgeniet zitten de plannen die ze in deze steden gaan uitvoeren. Een stad die bij veel mensen op hun lijstje staat, is Parijs. Daar zijn veel culinaire avonturen te beleven, want het is naast de stad van de liefde en het licht ook de stad van de haute cuisine. Vandaag pakken we een import product dat erg geliefd is in deze mooie stad: sushi. De vraag staat centraal: welke sushirestaurants zijn eigenlijk goed in Parijs? Lees snel verder om het te ontdekken. 

O, en voor nu: het altijd vrolijke sushi afhalen dordrecht kan heerlijke sushi bij je thuis komen brengen als je er zin in hebt. 

Welke sushirestaurants in Parijs zijn echt goed?

Het komt voor dat producenten van exotische gerechten de smaak ervan aanpassen aan  de mensen die in het land wonen. Zo is het bijvoorbeeld ook met Chinees eten in Nederland, zodat dit aangepast is aan de smaak van de Nederlanders. Heel slim natuurlijk. In sommige gevallen wordt de smaak niet echt aangepast. Natuurlijk kijkt men wel wat er goed verkoopt en brengt dan een bepaalde overkoepelende smaak aan in de gerechten zoveel mogelijk. Bij sushi merken we dat, hoe dichter men bij de originele smaken blijft, des te beter de beoordelingen van de sushi zijn. Zo is het ook met de drie toprestaurants in Parijs, te weten: 

1. Tama-sushi

2. Oi Sushi

3. IZU

Geruime tijd hoorden we klachten dat er in Frankrijk eigenlijk geen goede sushi te krijgen was. Nu is dit verhaal aan het veranderen. Veel toeristen, ook uit Japan!, zeggen dat er eindelijk goede sushi te krijgen is in Parijs. Aan de verse vis die er gegeten wordt, zeker in het zuiden van het land, zal het zeker niet liggen. 

Hoe bepaal je of een restaurant goed is? 

De drie restaurants hebben allemaal hun eigen sfeer en kwaliteiten. Daardoor is het natuurlijk erg lastig om een vergelijking te maken tussen goede restaurants. Maar hoe bepaal je of een restaurant goed is? Dat heeft met ervaring te maken, smaakvoorkeuren en de fysieke staat van een restaurant. Het eten kan namelijk nog zo lekker zijn, wanneer het pand er niet uitziet, zal je zin in eten en de smaakbeleving niet bevorderd worden. 

Eten is een activiteit die heel erg samenhangt met mentale processen. Daarom zijn bepaalde grappen tijdens het eten voor veel mensen een bijzonder onaangename ervaring. Ook wanneer je een slecht bericht hoort of beelden op tv ziet die negatief zijn, dan kan je zin in eten vergaan. We stellen het een beetje zwaar, maar zozeer is een omgeving en indrukken daaruit van belang als het gaat om de smaakbeleving. 

Een goed restaurant heeft idealiter: een net exterieur, een verwelkomende hal, sanitaire voorzieningen die schoon en fris zijn, een keuken waar men de hygiëne regels strikt hanteert (nog beter is het als je in de keuken kunt kijken), een nette tafel, schoon bestek en personeel dat vriendelijk en hulpvaardig is.

Gerelateerde berichten

Last minute naar Disneyland Parijs: een magische ervaring

Een spontaan besluit kan leiden tot de meest memorabele avonturen. Last minute een reis boeken naar Disneyland Parijs is zo’n besluit dat je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden