Op vakantie Frankrijk

Kamperen met de motor: zo neem je alle bagage mee

Kamperen met de motor: zo neem je alle bagage mee

Geplaatst op

Heb jij een motorvakantie op de planning staan, maar moet jij nog een motor topkoffer bestellen? Een motorvakantie is een geweldige manier om de wereld te ontdekken. Op de motor heb je vrijheid, ben je flexibel om jouw eigen route uit te stippelen en voel je ook nog eens de frisse lucht op je waaien. Het inpakken voor een motorvakantie is echter voor veel mensen een groot dilemma. Wat moet je allemaal meenemen? Wat zijn de beste kampeerspullen en hoe voorkom je dat je te veel meeneemt en te zwaar inpakt? Dan helpen we je in dit artikel graag verder met het slim inpakken voor jouw volgende motorreis. 

De indeling van al jouw spullen

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort tassen je tot je beschikking hebt. Heb je een tanktas, zadeltas, buddytas of anders? Bepaal hoeveel ruimte je hebt en probeer vervolgens per tas een ruwe indeling te maken. Kies er bijvoorbeeld voor om al jouw kampeerspullen in de tanktas te stoppen en om jouw kleding, accessoires en resterende spullen in de buddytas te leggen. Zo weet je hoeveel ruimte je per onderdeel mag gebruiken en weet je ook gelijk waar je alles kan terugvinden.

Probeer streng in te pakken

Het lijkt soms onmogelijk om alle spullen mee te nemen. Hoe past immers een tent, slaapzak, slaapmatje, stoeltje, alle kookspullen en al jouw kleding en schoenen op een motor? Ondanks dat het onmogelijk lijkt, is het zeker te behalen. Onze grootste tip is om voor spullen te kiezen die zo compact en klein mogelijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor een campingstoel die je makkelijk kunt opvouwen en die laag op de grond staat. Zo heb je in principe geen extra campingtafel nodig. Hetzelfde geldt voor de tent. Hoe kleiner de stokken gevouwen kunnen worden, hoe minder ze in de weg zitten in jouw motortassen. Wees ook kritisch op het aantal kleding dat je meeneemt. Heb je echt die extra paar schoenen nodig? Kan je niet beter wat wasmiddel meenemen in plaats van 6 spijkerbroeken?

Andere mogelijkheden voor een motorvakantie

Heb je meer zin in een relax vakantie op de motor? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een opgezette tent of camper op een camping te huren. Hier heb je alle basisbehoeftes al klaarliggen in de tent, wat betekent dat jij niet alle spullen meer hoeft mee te nemen. Zo geniet je nog steeds van de vrijheid om van plek naar plek te rijden, maar krijg je niet te maken met het extra werk om iedere keer weer je slaapplek opnieuw op te zetten en af te breken.

 bagage op de motor

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden