Voorkom vakantiestress en ga goed voorbereid op vakantie naar Frankrijk met onze handige tips. In Frankrijk is het bijvoorbeeld verplicht om bepaalde spullen in je auto te hebben, terwijl deze items in Nederland niet verplicht zijn. In dit artikel geven we je een aantal tips, zodat je niets vergeet voor je vakantie in Frankrijk.

Verplicht in de auto

In Frankrijk is het verplicht om een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een alcoholtest in je auto te hebben. Dit geldt zowel voor Franse voertuigen als voor voertuigen uit het buitenland. Mocht je aangehouden worden en gecontroleerd op aanwezigheid van deze items, dan zal je in ieder geval geen boete krijgen voor de alcoholtest. De test is namelijk voor bestuurders zelf om te controleren of ze hun voertuig nog mogen besturen. Daarnaast zijn er in de meeste grote Franse steden milieuzones opgesteld waar je alleen in mag rijden als je een milieusticker hebt. Rijd je in een zone zonder sticker, dan loop je het risico op een boete.

Andere spullen die je niet moet vergeten

  • Denk aan je reisdocumenten, zoals je ID-kaart, paspoort en rijbewijs
  • Vergeet je (Europese) zorgverzekeringspasje niet voor eventuele calamiteiten
  • Neem je bankpas en eventueel je randomreader mee
  • Denk eraan om de landcode van Nederland (+31) voor het telefoonnummer te zetten als je naar huis belt
  • Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg, zodat je in een lange file voorzien bent
  • Sluit een reisverzekering af als je niet doorlopend verzekerd bent
  • Koop een schotel om Nederlandse televisie te ontvangen

Toch op vakantie in eigen land?

Als we in 2019 weer zo’n prachtige zomer krijgen als dit jaar, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker in Nederland te blijven. Ook dan kunnen bovenstaande tips goed van pas komen, zodat je zonder zorgen van je vakantie geniet. Ga op zoek naar een mooi vakantiepark en boek bijvoorbeeld voordelig een vakantiehuisje via Mol Travel. Zij zijn bekend vanwege het enorme aanbod vakantiehuizen in Nederland, maar ook in de rest van Europa.