Op vakantie Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk met de auto: denk hieraan!

Vakantie tips

Op vakantie naar Frankrijk met de auto: denk hieraan!

Geplaatst op

Hoewel de winter onlangs is begonnen, zijn mensen al geruime tijd bezig met het plannen van hun zomervakantie. Zeker tijdens de donkere wintermaanden is het prettig om uit te kijken naar de zonnige zomertijd. Veel mensen gaan vaak met de auto en eventueel de caravan richting Frankrijk. Een dergelijke onderneming is niet zonder risico’s. En deze blog geven je daarom een aantal voorbeelden van waar je rekening mee moet houden wanneer je met de auto op vakantie gaat naar Frankrijk.

Doe een grote onderhoudsbeurt

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto in perfecte staat is op het moment van vertrek. Dit betekent dat je eigenlijk alle onderdelen die stuk zouden kunnen gaan tijdens de reis, moet laten controleren en eventueel repareren door een professional. Het kan hierbij gaan om het controleren van de bandenspanning en het verversen van de olie tot het vervangen van diverse essentiële auto-onderdelen.

Zorg ervoor dat je de weg weet

Het is niet moeilijk om, zelfs vandaag de dag met applicaties zoals Google Maps en andere navigatiesystemen, alsnog te verdwalen en de weg kwijt te raken. Zeker in het buitenland is de kans groter dat je de weg kwijt zult raken, dan wanneer je de weg op gaat hier in Nederland. Zorg er daarom voor dat je de laatste digitale kaarten hebt gedownload en dat je navigatiesystemen geüpdatet zijn.

Ken de verkeersregels en -borden

in de meeste gevallen zullen de verkeersregels in Frankrijk hetzelfde zijn als die in Nederland. Ook de meeste wegmarkeringen, verkeersborden en signaleringen zullen gelijk zijn. Het kan echter wel zo zijn dat je op een gegeven moment op de Franse autoweg een bord tegenkomt wat je niet helemaal kent. Wees dit voor! Zorg ervoor dat je de specifieke regels kent voor het gemotoriseerd verkeer in Frankrijk.

Gerelateerde berichten

Last minute naar Disneyland Parijs: een magische ervaring

Een spontaan besluit kan leiden tot de meest memorabele avonturen. Last minute een reis boeken naar Disneyland Parijs is zo’n besluit dat je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden