Op vakantie Frankrijk

Op vakantie naar Frankrijk? Neem de elektrische fiets mee!

Op vakantie naar Frankrijk? Neem de elektrische fiets mee!

Geplaatst op

De zomervakantie is weer aangebroken met als populaire vakantiebestemming Frankrijk. Met de vele natuurlandschappen is Frankrijk de ideale plek om er met de fiets op uit te gaan. Daarom hebben we in deze blog de redenen op een rijtje gezet waarom je je elektrische fiets mee moet nemen, en wat tips voor het gebruik van je elektrische fiets op vakantie.

Redenen om de elektrische fiets mee te nemen op vakantie

De elektrische fiets is een duurzame manier om op vakantie van plek naar plek te reizen. Door de trapondersteuning is het namelijk een stuk makkelijker en minder vermoeiend om lange afstanden af te leggen. Hierdoor zal je sneller voor de fiets kiezen in plaats van voor bijvoorbeeld een taxi, wat natuurlijk veel meer uitstoot heeft. Een ander voordeel van de trapondersteuning is dat je in één dag een stuk meer plekken kan bezoeken, en dus zo veel mogelijk uit je vakantie kan halen. Daarnaast is het natuurlijk een stuk leuker om plekken te bezoeken op de fiets in plaats van met bijvoorbeeld een taxi, omdat dit je de flexibiliteit geeft om tussendoor te stoppen en zelf te kiezen waar je naartoe wilt. 

Tips voor het meenemen van je elektrische fiets

Hieronder hebben we een aantal punten op een rijtje gezet voor het meenemen van je elektrische fiets op vakantie:

  • Zorg voor vertrek voor een volledig opgeladen accu
  • Koop fietstassen zodat je onderweg spullen mee kan nemen op de fiets
  • Zorg voor goed werkende fietsverlichting, zowel voorop als achterop
  • Neem een reparatieset mee zodat je eventuele kleine probleempjes kan repareren 

Het maximaliseren van je fiets accu

Het belangrijkste onderdeel van een elektrische fiets is natuurlijk de accu. Zonder deze is het namelijk niet mogelijk om gebruik te maken van de trapondersteuning. Het is daarom belangrijk dat de accu altijd goed opgeladen is. Om vakantie kan dit echter soms lastig zijn omdat je misschien niet altijd toegang hebt tot stroom of een oplaadpunt. Gelukkig zijn er ook manieren om je fiets accu te maximaliseren om er zo het meeste uit te halen. Vermijd bijvoorbeeld heuvelachtige wegen en kies altijd de kortste route. Ook kan je het accuverbruik verminderen door geen gebruik te maken van de trapondersteuning wanneer dit niet nodig is, met een constante snelheid te fietsen en door gebruik te maken van de juiste versnelling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden