Op vakantie Frankrijk

Tips en Tricks voor beginnende kampeerders

Tips en Tricks voor beginnende kampeerders

Geplaatst op

Ten eerste heb je vooral de juiste uitrusting nodig. De lijst kan lang worden: tent, haringen, slaapzakken, slaapmatten, gereedschap, lichtbronnen (hoofdlamp, zaklamp, lantaarn), eten, apparatuur om het eten te bereiden (kampeerkachel, grill, kampvuur), enz. En dat zijn alleen de primaire dingen je hebt ook nog allemaal andere spullen nodig om te wandelen en andere buitenavonturen te beleven. Ga je naar een camping in Frankrijk dan lees je hieronder een aantal hele goede tips.

Vijf tips voor de beginnende kampeerder

Huur of leen kampeermateriaal. Ga niet all-in bij de aankoop van je eerste kampeerreis. Het kan moeilijk zijn om dat niet te doen, maar kijk naar vrienden en familie om spullen te lenen die je nodig hebt. Je kunt ook materiaal huren, als je het wilt proberen voordat je over gaat tot een volledige aankoop.

Test je apparatuur voordat je naar de camping gaat. Vertrouw niet op de gebruiksaanwijzing om je in het wild te helpen. Probeer nieuwe uitrusting, tenten, kachels, kachels, enz. uit, zodat je weet hoe ze werken voordat je in the middle of nowhere bent.

Denk je dat je genoeg kleren hebt? Gooi er nog een fleece denkentje bij. Denk je dat je genoeg water hebt? Beter veilig dan spijtig: pak nog een liter in. Als beginnende kampeerder is het beter om te veel te hebben dan niet genoeg.

Breng teenslippers mee. je zult dankbaar zijn om een paar sandalen of slippers mee te nemen voor de douches of voor gebruik in de omgeving van de camping. Vooral als je van plan bent om de paden rond je kamp te verkennen, is het leuk om je wandelschoenen uit te doen en lekker op slippers te lopen.

Onderzoek je bestemming. Hoe is het weer? Zijn er beperkingen van kracht? Welke gevaren kun je tegenkomen (dieren, giftige planten)? Lees meer over je geplande camping, wandelpaden en activiteiten, zodat je weet wat je kunt verwachten en je daarop kunt voorbereiden.

Tips voor kamperen

Hoeveel wij het als kind ook hebben geprobeerd, je kunt niet leven van geroosterde marshmallows. Als je van plan bent om de dagen door te brengen met wandelen, kajakken of klimmen, moet je de juiste maaltijden bereiden om jezelf gevoed en gehydrateerd te houden voor alle geplande activiteiten.

Vijf tips en trucs voor het koken in het kamp

Doe de voorbereidingen thuis. Doe het grootste deel van het schillen en bereiden van ingrediënten thuis. Op die manier kun je zodra je klaar bent om op de camping te eten, gewoon je voorgebakken maaltijd uittrekken en opwarmen over het vuur. Enkele ideeën: roerei, burrito’s, rundvlees- en aardappelblikjes en groenten in folie verpakt.

Neem snelle snacks mee. Je zult niet altijd een grote kampvuurmaaltijd neerzetten. Neem snelle snacks zoals appels, pindakaas, granolabars enz. mee om jezelf te voeden op de camping en op elk avontuur.

Beveilig al het eten en afval. Dit is een post-dinnertip, maar zorg er altijd voor dat het voedsel en voedselafval goed is afgesloten in de auto. Zo zorg je ervoor dat je in de nacht geen last hebt van bezoekers rondom je tent.

Maak maaltijden die je eigenlijk leuk vindt. Alleen omdat je in een tent slaapt, wil niet zeggen dat je niet goed kunt eten. Maak taco’s, steaks of zelfs pizza’s! Er zijn kampvuurrecepten voor bijna al je favoriete maaltijden. Maar sla ook de klassiekers niet over er gaat niets boven een kampvuur hotdog.

Vergeet het dessert niet. Terwijl je het niet moet hebben van geroosterde marshmallows als het hoofdgerecht. Kunnen ze als dessert heerlijk zijn. Ook kan het heel gezellig zijn om na het eten samen met je reisgenoten een ijsje te halen verderop.

 

Vind je het nou helemaal vreselijk kun je altijd nog een appartement huren in Frankrijk.

Gerelateerde berichten

Last minute naar Disneyland Parijs: een magische ervaring

Een spontaan besluit kan leiden tot de meest memorabele avonturen. Last minute een reis boeken naar Disneyland Parijs is zo’n besluit dat je...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden