Er zijn vele redenen waarom Flevoland een provincie is die je heel goed zou kunnen bezoeken. We nemen in deze blog een paar leuke tips met je door. Zo kun je genieten van de schitterende dingen die onze jongste provincie aan je te bieden heeft. Bij opvakantie-frankrijk.nl vinden we het altijd erg leuk om je te inspireren met leuke voorbeelden en bruikbare tips. Neem de blog snel door en lees daarna nog meer teksten van ons. We blijven je verrassen! 

Schokland

In Flevoland vinden we het mysterieuze Schokland. Dit is een voormalig eiland dat in de 19e eeuw vanwege de dreigende Zuiderzee ontruimd werd, maar sinds de drooglegging van de Noordoostpolder een bijzonder deel van het vaste land geworden is. Het was een eiland met een eigenzinnige bevolking die voor een groot deel katholiek bleef toen de protestanten hen wilden bekeren tot het ware geloof. Daarnaast waren er verschillende moeiten waar onze Schokkers onder leden, namelijk armoede en ziekten. 

Uiteindelijk zijn de bewoners na de ontruiming neergestreken in plaatsen als Kampen, Urk en Elburg. 

Natuurgebieden

Om eens helemaal lekker uit te waaien zijn er diverse natuurgebieden waar je van kunt profiteren. Denk aan: Marker Wadden, Horsterwold, Natuurpark Lelystad en nog veel meer. Het zijn ideale plekken om eens helemaal de boel de boel te laten en weer in contact te komen met de natuur. 

Shoppen

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je in Flevoland kunt doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van shoppen in Bataviastad, Lelystad. Dit is een plek waar je voordelig merkkleding kunt kopen. Je kunt maar zo hebben dat je er bijvoorbeeld een jas voor 250 euro kunt kopen die normaal 500 euro is. True story. 

Echt de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen dus.

Flevoland heeft voor elk wat wils. Overweeg eens een dag of weekend te vertoeven in de jongste en misschien wel de mooiste provincie van Nederland.