Het is mogelijk om geld te besparen bij het realiseren van je nieuwe vloer. Vele mensen hebben ontdekt hoe duurzaam en voordelig de laminaatvloer wel niet is. Eigenlijk is laminaat best wel een bijzonder materiaal. Het ziet eruit als hout, maar het is vele malen goedkoper. Je kunt kiezen uit welhaast een oneindige hoeveelheid kleuren en tekeningen. Dat komt omdat de vloer een print heeft die net onder de toplaag zit. Zo is het mogelijk om je ideale woning sneller te realiseren. Lees met ons mee voor nog veel meer andere interessante voordelen van de laminaatvloer. 

Een lijst met voordelen die zeker interessant zijn

Ben je nieuwsgierig of je de juiste beslissing neemt; nog steeds niet 100% overtuigd over het kiezen van laminaatvloeren voor je huis? Geen paniek! Hieronder vind je een gecomprimeerde lijst van alle voordelen van het installeren van laminaatvloeren in je huis.

  • Inhoud
  • Lage kosten
  • Imitatie van dure vloeren
  • Duurzaamheid
  • Kleuren en dessins
  • Onderhoud

Laminaatvloeren zijn niet duur om te leggen. In feite is het op dit moment de goedkoopste optie op de markt. Daarom is het een perfecte keuze voor huiseigenaren met een beperkt budget die toch een solide kwaliteitsvloer willen voor een fractie van de kosten.

Imitatie van dure vloeren

Verrassend genoeg kunnen laminaatvloeren de duurdere vloertypes zoals hardhout en marmer nabootsen. Als je weinig budget hebt, maar toch droomt van een hardhouten vloer, dan kun je laminaattegels plaatsen die precies op hardhout lijken. Of, als je marmeren vloeren voor je keuken en badkamer wilt hebben, is het gemakkelijk te doen voor een goedkopere prijs als je voor laminaatvloeren gaat.

Duurzaamheid

Laminaatvloeren zijn zeer duurzaam. Het is perfect voor druk belopen ruimtes waar je kinderen en huisdieren spelen, omdat het krasbestendig is. Daarom kun je het zelfs in je entree leggen. Omdat de vloer van kunststof is gemaakt, is het vochtbestendig, zodat je het ook in je keuken en badkamers kunt leggen.

Kleuren

Laminaatvloeren zijn zeer flexibel als het gaat om ontwerpen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, dus je hebt een breed scala om uit te kiezen. Als je ze correct installeert, kan het moeilijk zijn om te zien of het om laminaat gaat of om natuurlijk hout, tegels of steen.