Op vakantie Frankrijk

Waar moet je rekening mee houden als je internationaal een pakketje verstuurt?

Waar moet je rekening mee houden als je internationaal een pakketje verstuurt?

Geplaatst op

Om een pakket internationaal te versturen, moet je rekening houden met bepaalde factoren. In deze blog gaan we de verschillende factoren langs zodat jij niet voor verrassingen komt te staan als je bijvoorbeeld een groot pakket naar Frankrijk wil sturen.

De kosten

Een pakket naar het buitenland sturen kost een stuk meer dan als je een pakket binnen Nederland zou sturen. Bij internationale zendingen zijn de kosten meestal gebaseerd op service en snelheid, de dimensies en het gewicht, de locatie en het volume van de zending. De pakket versturen kosten kun je eenvoudig laten uitrekenen door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het internationaal vervoeren van goederen. Vergelijking websites bieden hier de ideale uitkomst omdat zij kijken naar wat voor jouw zending het voordeligst is. 

De locatie 

De locatie speelt natuurlijk een belangrijk rol. In Europa kennen we vrijheid in verplaatsing van mensen en goederen. Een pakketje naar Frankrijk sturen is dus geen enkel probleem. Maar stel dat je een pakketje naar Noord-Korea zou willen sturen is het natuurlijk andere koek. Maar ook Amerika is een ander verhaal. Onder het leiderschap van Trump zijn er veel aanvallen (of reacties) teweeggebracht op de internationale handelsposities. Zo heeft Amerika bijvoorbeeld extra import belastingen op auto’s uit Duitsland. Belangrijk om te weten of er extra import kosten bijkomen voor jouw verzending. Ook kennen verschillende  landen, andere regels en producten die verboden zijn. Lees je dus goed in wat de spelregels zijn van het land waar je naartoe wilt sturen. 

Totaal pakket of niet?

Als laatste punt is het belangrijk om na te gaan of je het pakket met spoed wilt versturen, hem aangetekend wilt versturen of zelfs wilt verzekeren. Dit noemen wij het totaalpakket. Sommige leveranciers bieden dit aan maar lang niet allen. Vergelijk dus goed welke leveranciers er zijn en wie het totaalpakket kunnen aanbieden voor een scherpe prijs. 

Gerelateerde berichten

letsel

Wanneer is een reisbureau aansprakelijk bij letsel?

Reisbureaus en hun agentschappen zijn onderworpen aan de wetgeving. Het reisrecht is van toepassing om de werking van de reisindustrie te reguleren....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden