Het kan weer: reizen. We hebben er allemaal ontzettend lang op gewacht en kunnen niet wachten om te vertrekken. Ben je een beetje verstandig, boek je je vlucht via een luchthaven als Eindhoven, Maastricht, Rotterdam, Düsseldorf of Leuven. Zo voorkom je dat je staat te springen om er tussenuit te gaan en eenmaal op Schiphol aangekomen en 5 uur te hebben gewacht, wordt je vlucht gecanceld. Maar goed, we dwalen een beetje af. Omdat je weer kunt reizen, wil je natuurlijk de leukste bestemming op de planning hebben staan. Dit kan geregeld worden, want een rondreis Australie is één van de vele mogelijkheden die je hebt. Althans, nu nog. Na het lezen van deze blog heb je nog maar één echte optie: een rondreis door Australie. Waarom? Dat lees je hier.

De natuur tijdens een rondreis Australie

De natuur die je ziet tijdens een rondreis Australie is niet te evenaren. Australie is een van de grootste landen ter wereld en dit is ook te zien. Er zijn zelfs meerdere klimaten te vinden in Australie. Dit zorgt ook voor een bijzondere en ongerepte natuur. Er zijn enorm veel soorten dieren te vinden die je tijdens je rondreis Australie zult vinden. Het dier waar Australie bekend om staat is natuurlijk de kangoeroe, maar daarnaast zul je ook koala’s, schildpadden, dolfijnen, slangen, haaien en nog veel meer kunnen vinden. Ook zijn er zeer veel mooie plekken te bezoeken. Zoals het geweldige Great Barrier Reef. Dit is een van de grootste riffen ter wereld en je kunt er geweldig duiken of snorkelen. Je kunt dan de meest bijzondere koraalsoorten en vissen tegenkomen; je kijkt je ogen uit. Ook de Outback is iets wat je niet snel ergens anders zult vinden. Hier hebben de Aboriginals zich voor het eerst gevestigd. 

Steden

Naast de mooie stukken natuur die je tijdens je rondreis Australie kunt tegenkomen, kun je ook hele gave steden bezoeken. Australie heeft zoveel land dat de bevolkingsdichtheid over het algemeen niet zo hoog is. Over het algemeen, want deze vlieger gaat zeker weten niet op voor steden als Sydney en Melbourne. Tijdens je rondreis Australie is het zeker de moeite waard om hier eens langs te gaan. Probeer echter niet te lang te gaan, want dan is je portemonnee meteen leeg. De grote steden in Australie zijn namelijk ontzettend duur. Toch is het een hele ervaring. Vriendelijke, avontuurlijke mensen en geweldige faciliteiten. Ook heerst er een enorm leuke surfcultuur, ga zeker langs bij Bondi Beach! 

Backpacken

Tijdens je rondreis Australie is er één ding wat je eigenlijk niet kunt overslaan: een stukje gaan backpacken. In Australie heerst er een enorme backpack cultuur en dit werpt zijn vruchten af. Het zorgt voor een cultuur van vriendelijke, avontuurlijke en interessante mensen. Je vindt er van alle soorten mensen en je kunt met deze manier van reizen vrij goedkoop op reis. Een rondreis Australie is dus niet compleet zonder dit te hebben ervaart!